Vernieuwde Wilton cursussen:
De Wilton cursus 1, 2 en 3 zijn vernieuwd.
Ze hebben een hippe update gekregen. Zo leer je bij Wilton 1 nu de striping techniek, de rosette, pulled dot techniek, de ruffle, de daisy, de sunflower en de Zinnia.
Bij Wilton 2 is de cornelli lace en brush embroidery toegevoed als nieuw item en leer je royal icing appliques maken en de poinsettia, Rope en classic ruffle spuiten.
Een nieuw onderdeel bij Wilton 3 is het Quilling, de ruffled swirl, de layered ruffle en leer je hoe je kunt schilderen op een taart!
Ben jij net zo enthousiast geworden over deze nieuwe technieken als wij? Geef je dan nu op voor de Wilton cursussen.

 

 

 

Wilton 1 Building Buttercream Skills

De lesinhoud van de Wilton cursus is gemoderniseerd en past veel meer bij de huidige tijd en taartdecoratietechnieken.

The Wilton Method® Building Buttercream Skills Course is de basiscursus van Wilton. Een uitstekende cursus om te beginnen met het taart decoreren. Onze Wilton Instructrice Lonneke leert je, stap voor stap, de basisbeginselen van het decoreren met buttercream icing. Er worden bakinstructies gegeven, je ziet hoe je buttercream  icing maakt, kleuren en uiteraard hoe je het beste je taart kunt icen op de Wilton manier. Naarmate de lessen vorderen leer je tot mooie resultaten te komen, zoals het maken van dropflowers, rosetten, schelprandjes,de “pulled dot”techniek, het spuiten van een zonnebloem, margriet , blaadjes, en de ribbon roos. Ook leer hoe je een cupcake met meerdere kleuren kunt opspuiten.  We gaan koekjes, cupcakes en natuurlijk taarten decoreren in de lessen!

Een zogeheten Ombre cake is na het volgen van deze cursus een makkie!

De geleerde technieken kun je ook vertalen naar het opspuiten van hapjes met bijv. roomkaas, paté, of gebruiken met mokkacreme, de “nederlandse”botercreme enz. De mogelijkheden zijn reuze.

Bij de Wilton Cursus zit een materialenpakket en een cursusboek inbegrepen. In dit pakket zitten materialen met een waarde van ruim € 60,- die je nodig hebt om thuis te kunnen oefenen. Er zitten in dit pakket geen ingrediënten, dus de taarten/cupcakes die je leert bakken en de icing(s) die je in de cursus gaat gebruiken, maak je zelf thuis. Hiervoor heb je dus nog ingrediënten nodig.

Na afloop van elke avond heb je de mogelijkheid om aankopen te doen met 10% korting

 

Kosten: €120 inclusief boek en materialenkit t.w.v. € 60, exclusief ingrediënten.
Deelnemers: minimaal 4.
Duur: 4 avonden van 2 uur les (exclusief huiswerk)

Na de cursus ontvang je het felbegeerde Wilton® Certificaat.

Decorating Basics is de Wilton cursus die je als eerste dient te volgen, hierna kun je doorstromen naar 1 van de onderstaande Wilton Courses:

 

 

Wilton Course 2 - Flowers & Cake Design

 

Deze cursus kun je alleen volgen, als je course 1 hebt afgerond.

 


Flowers & Cake Design is het vervolg op Decorating Basics cursus. In deze cursus leer je hoe je cupcakes en desserts tot leven kan brengen met uitgebreidere en bijzondere decoreertechnieken met icing. Wilton Course Flowers and Cake DesignDe Wilton Method Instructrice leert je hoe je mooie bloemen kunt maken zoals violen, lelies en de beroemde Wilton roos. Leer hoe je de bloemen kunt arrangeren op je taart en deze in balans kunt brengen. Een en ander gaat gepaard met het leren van een aantal andere technieken zoals het spuiten van een mooie border en de basketweave. Je leert in deze cursus omgaan met zowel Royal Icing als fondant.

Wilton StudentKit Flowers & CakeDesign
Bij de Wilton Cursus zit een materialenpakket en een cursusboek inbegrepen*. In dit pakket zitten materialen met een waarde van ruim  € 60,- die je nodig hebt om thuis te kunnen oefenen. Er zitten in dit pakket geen ingrediënten, dus de taarten/cupcakes die je voor de lessen bakt en de icing(s) die je in de cursus leert maken, maak je zelf thuis. Hiervoor heb je dus nog ingrediënten nodig.

 

 

Kosten: €120 inclusief boek en materialenkit t.w.v. € 60, exclusief ingrediënten.
Deelnemers: minimaal 4.

Duur: 4 avonden van 2 uur les (exclusief huiswerk)

 

 

Wilton Course 3 - Gum Paste & Fondant

 

Deze cursus kun je alleen volgen, als je course 1 hebt afgerond.


Gum Paste and Fondant een vervolgcursus die je na de Wilton Decorating Basics kunt volgen. In deze leuke cursus leer je hoe je met fondant en gumpaste mooie bloemen en decoraties kunt maken. Je leert hoe je borders en mooie accenten geeft aan je taart, zoals een prachtige strik, Wilton Gum paste and Fondantchrysanten, rozen, calla’s, rozenknopjes, margrieten en verschillende borders. Met de geleerde technieken kun je de mooiste taarten maken. In het eindproject breng je het geleerde in praktijk door middel van je eigen ontworpen eindtaart. Door deze cursus krijg je het vertrouwen om voortaan je eigen taarten te ontwerpen en te decoreren en zul je tot de mooiste creaties komen.

Wilton Student Kit GumPaste & FondantBij de Wilton Cursus zit een materialenpakket en een cursusboek inbegrepen. In dit pakket zitten materialen met een waarde van ruim € 60,- die je nodig hebt om thuis te kunnen oefenen. Er zitten in dit pakket geen ingrediënten, dus de taart die je voor de les moet bakken, de fondant en gumpaste die je nodig hebt en de icing(s) maak je zelf thuis. Hiervoor heb je dus nog ingrediënten nodig.

 

Kosten: €120 inclusief boek en materialenkit t.w.v. € 60, exclusief ingrediënten.
Deelnemers: minimaal 4.

Duur: 4 avonden van 2 uur les (exclusief huiswerk)

 

 

Wilton Course 4 - Advanced Gumpaste Flowers

 


Deze cursus kun je alleen volgen, als je course 1 hebt afgerond.

 

Heb je al diverse cursussen gevolgd en gaat het bakken en decoreren jou prima af, maar zou je graag nóg meer willen leren? Voeg dan een extra dimensie toe aan jouw vaardigheden en schrijf je in voor de Wilton Course 4 — Advanced Gumpaste Flowers!


Ontdek een heel bijzondere manier om een taart te decoreren — met realistisch ogende suikerbloemen. Onze Wilton instructeur zal je elke stap laten zien van het maken van levensechte bloesems, bloemen en bladeren voor prachtige boeketten. In deze nieuwe Wilton cursus komen diverse bloemen op draad aan bod, zoals de gerbera, lathyrus, prachtige lelies en nog veel meer!


Elke bloem vergt weer een andere techniek, je leert hoe je de bloemen levensecht kunt maken met kleurpoeders. Aan het eind van deze leuke en leerzame cursus heb je een prachtig eindstuk gecreëerd, jouw eigen suikerbloemen boeket! Tijdens deze cursus hoef je geen taart mee te brengen, zodat je je volledig op de bloemen kunt richten.


Bij de Wilton Cursus zit een materialenpakket met diverse uitstekers en een cursusboek inbegrepen. Om deze cursus te kunnen volgen dien je minimaal Wilton Course 1 - Decorating Basics succesvol te hebben afgerond. Wij raden echter aan om ook Course 2 en 3 vooraf aan deze cursus te volgen. Bij deze cursussen horen ook materialen pakketten, die je deels bij Course 4 nodig zult hebben.

 

Kosten: €120 inclusief boek en materialenkit t.w.v. € 60, exclusief ingrediënten.
Deelnemers: minimaal 4.

Duur: 4 avonden van 2 uur les (exclusief huiswerk)

 

 

 

Openingstijden SweetyCakeShop

Beukweg 77
7556 DD Hengelo
maandag  13.00-18.00u
dinsdag  10.00-18.00u
woensdag  10.00-18.00u
donderdag  10.00-18.00u
vrijdag  10.00-18.00u
zaterdag  10.00-17.00u
zondag  gesloten