Op deze pagina vind je howto's van de volgende projecten:

Bob de Bouwer 3D
Cereal Treats
Ijsjes bakken
CakePops maken
KaasMuisCupCake
Varkentje boetseren
3D schildpadtaart

 

 

Scroll naar beneden om bij jouw project uit te komen! Succes!!

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

Bob de Bouwer
Houten onderplaat, schroef erdoor vanaf de onderkant. Hierop een buisje geplaatst en daarop een dowel van Wilton (voedselveilig)
2 keer 25x25cm cake gebakken,
van Cereal treats hoofd gemaakt.
(howto voor Cereal Treats scroll naar beneden)

Bijsnijden van de benen.
Van de stukken die eraf gesneden zijn een laag gemaakt, daarop nog een 15 cm ronde cake geplaatst. 2 half ronde cakes gebakken in 12cm Blanda schaaltjes als schoenen.
Benen verder bijgesneden, lijf ook. Blanda's meer ovaal gemaakt. Hoofd afgesmeerd met ganache.
Met cereal treats schouders en armen gemaakt. Benen nog verder bijgesneden. Gaten in schoenen met cereal treats opgevuld.
Afgesmeerd met witte ganache.
Met modelling chocolate aan het bekleden.
Gezicht bekleden en modelleren met modelling chocolate.
Helm op, schoenen bekleden.

Handen boetseren, printje op zn borst.

Kunnen we het maken? Nou en of! Succes!

Cereal Treats


60 gram boter

210 gram rice crispies

260 gram marshmallows of spekjes

 

of

 

15 gram boter

Marhmallow fluff hele pot: 213 gram

150 gram rice crispies

 

Laat in een pan (liefst met anti-aanbaklaag) de boter rustig smelten. Voeg de marshmallows toe en laat die in de boter smelten. Dit alles terwijl de warmtebrom erg laag staat. Zorg dat het geheel niet te snel opwarmt.

Haal de pan van de warmtebron en voeg de rice crispies toe. Dit roer je goed door elkaar. Het lijkt of er te weinig marshmallow voor de rice crispies is, maar dat komt goed!

 

Nu kun je aan de slag. Je kunt het in een bakvorm duwen, balletjes van maken of een grote plak maken, waar je koekjes uit kan steken.

 

Na het afkoelen kun je het desgewenst in stukjes snijden of bijsnijden tot het de gewenste vorm heeft. Geschikt om met botercrème of ganache af te smeren. Daarna bekleden met fondant of marsepein kan ook!

 

Ook met de hand is het goed te modelleren. Om plakken te voorkomen, kun je dan het beste je handen vochtig maken. 

Howto Ijsjes bakken!

 

Benodigdheden:

Ijsbakjes

Cupcakemix

Boter

Eieren

Candy

Sprinkles

Parasolletjes

Maak de cupcakemix zoals op de verpakking beschreven staat. Verdeel deze mix over de ijsbakjes met een spuitzak. Zet de ijsbakjes in je cupcakebakblik in de oven. Bak de ijsjes tot je er een prikkertje in kan steken en deze er weer schoon uit komt.

 

Zo zien je ijsjes er dan ongeveer uit.

Smelt de Candy langzaam. Het mag niet te heet worden. Als je ijsjes zijn afgekoeld, doop je ze in de Candy. Meteen daarna gooi je de strooisels er overheen. Zoveel als jij mooi vindt!

Ijsco's

Eventueel nog een parasolletje erin steken en smullen maar!

 

Alle materialen voor deze ijsjes kun je bij SweetyCakeShop kopen.

Zo maak ik CakePops?


Bak in de CakePopMaker balletjes van cake. Of maak zelf balletjes met het recept bij Tips & Trucs.


Candymelts of chocola:

Smelt een half zakje Candymelts in een smal bakje. Zo kan je cakepop helemaal ondergedompeld worden. Let op, als de Candymelts te heet worden, dan wordt het klonterig en kun je er niets meer mee. Ook mag er absoluut geen water in de Candy komen!


Au-bain-marie: Smelten in een grote kom met daaronder een kleinere kom/pan met heet water.
Magnetron: telkens 10-15 seconden in de magnetron, doorroeren en herhalen. Stoppen als er nog slechts een paar kleine klontjes in zitten. Daarna nog even doorroeren tot de klontjes weg zijn.
Smeltpannetje: Regelmatig doorroeren. Als bijna alles gesmolten is terug zetten op een lagere stand.

De meeste candymelts zijn niet vloeibaar genoeg om je cakepop lekker in onder te dompelen. Je kunt het vloeibaarder maken door er cacaoboterdrops aan toe te voegen. 10% van het gewicht van de candy is meestal genoeg.
Daarna een aantal keren goed doorroeren zodat het goed mengt.

 

Steek nu in elk balletje een stokje. Dip het stokje eerst in de Candy en dan in het balletje. Om het stokje goed vast te laten zitten, gaan de balletjes nu de koelkast in. Minimaal 10 minuten. De candy aan het stokje is nu mooi hard geworden.

 

Nu gaan we de cakepops onderdompelen in candy. Niet te hard roeren, we doen dit heel voorzichtig draaiend. Als hij helemaal bedekt is met Candy, eruit halen en zachtjes de overtollige candy aftikken. Dit doe je ook draaiend. Als het goed is heb je nu een mooie strakke bol met candy. Je kunt versieringen direct aan brengen, maar ook erop lijmen als de candy eenmaal droog is.

 

Alle materialen voor CakePops zijn verkrijgbaar bij SweetyCakeShop!

 

Veel plezier en eet smakelijk!!

 

Wijzz

   

 Hier staat een how to voor het maken van een varkentje van fondant of marsepein. Hiervoor heb je een stukje roze fondant of marsepein en een sateprikker nodig. Succes!

Bak een biscuit of cake in een bolle vorm. Dit kan bijvoorbeeld in de 20 cm rvs Blanda schaal van Ikea. Snij deze door en vul verschillende lekkere laagjes.

Rol een slangetje. Deel deze in 2 stukken. 1 deel is de romp. Deel het andere stuk weer in 2 stukken, 1 deel daarvan is de kop. Voor de kop rol je een bolletje, voor de romp rol je een bol en daarna rol je er een peertje van.
Leg de 2 stukken tegen elkaar aan. 

Snij nu aan de zijkanten een plak eraf. En plak deze met wat vulling aan de voor en achterkant van je bol. Zo krijg je de meer ovale vorm van het schild van een schildpad.

Van de fondant die over is rol je weer een slangetje.
Deel deze in 2 stukken en deel 1 van de stukken in 4 stukjes. Dit zijn de pootjes. Rol de pootjes en druk ze bovenaan plat. Onderaan duw je een prikketje zo dat het pootje ontstaat. Leg de 4 poten met de platte kant onder het lijf. 

Smeer dit helemaal af met stevige botercrème. Kijk voor dat recept bij Tips & Trucs.

De fondant die je dan weer over hebt, rol je tot een slangetje.

Deze deel je in 4 stukken. 1 stuk hiervan worden de oren en de neus. Je deelt het in 2 stukken. 1 deel is de neus van het andere deel maak je 2 oren.

Maak 2 driehoekige stukjes voor de oren en rol met een prikkertje het binnenste wat dunner. Voor de neus maak je een plat ovaal stuk en met een prikkertje maak je hier 2 grote gaten in.

Bevestig de onderdelen aan de kop van het varkentje door zachtjes te duwen.

Draai dan van een klein stukje fondant een dun sliertje. Bevestig het uiteinde  aan de kont van het varken. Draai er een mooie krul in en haal het overige eraf.

Bekleed het schild dun met groene fondant. Het dunne laagje zorgt ervoor dat de botercrème zometeen niet tussen de schildjes door komt. Maak van de groene fondant die over is de kop, staart en de poten.

Dan nog 2 ogen maken met de prikker en je varken is klaar!!

Heb je de smaak te pakken? Van het restje fondant dat je nu over hebt, kun je nog een biggetje maken. Volg de stappen zoals hierboven beschreven.

Met de verschillende tools vorm je de poten, de staart en de kop.
Maak van groene en bruine fondant 2 grote lappen. Rol deze samen op tot een lange rol. Rol deze dan nog een keer uit tot een lap en rol die dan weer op. Hiervan kun je plakjes snijden die je daarna deze vorm geeft:


Met deze 'tegeltjes' maak je de hele schild. Met een boogvormig tooltje (Scallop) maak je het reliëf in de poten en de staart.


Als laatste heb ik met de groene kleurstof van Wilton met een kwast onverdund de kop en poten een accent gegeven.

Veel plezier met het maken van deze schildpad!!

Stuur je een foto naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.?

Openingstijden SweetyCakeShop

Beukweg 77
7556 DD Hengelo
maandag  13.00-18.00u
dinsdag  10.00-18.00u
woensdag  10.00-18.00u
donderdag  10.00-18.00u
vrijdag  10.00-18.00u
zaterdag  10.00-17.00u
zondag  gesloten